PRAKTIJKLEREN

Wanneer je een student helpt zich beter voor te bereiden op werk door hen te begeleiden en een stage-, onderzoek- of werkplaats te bieden, kun je gebruikmaken van de Subsidieregeling praktijkleren. De Subsidieregeling praktijkleren biedt een tegemoetkoming voor de kosten die je maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Daarnaast komen ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) in aanmerking voor subsidie.

4Wie kunnen er subsidie aanvragen?

Je vraagt de subsidie aan het eind van een school- of studiejaar aan, na afloop van de begeleiding. Helaas komt niet elke opleiding, onderwijsvorm of leerweg in aanmerking. De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, verschillen per onderwijscategorie. Lees hier de voorwaarden per onderwijscategorie of neem voor persoonlijkadvies contact op.

Beschikbare bedragen

Er is maximaal € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.
Wanneer het aantal aanvragen de subsidiepot overschrijdt, wordt het bedrag verdeeld over alle aanvragen. Stel er vragen ondernemers voor 100.000 leerlingen deze subsidie aan maar het geschatte aantal vanuit de overheid lag op 90.000. Dan ontvangt u €2.500 in plaats van €2.700.

Belangrijke informatie

Voor 40 weken begeleiding is maximaal €2.700 euro subsidie beschikbaar. Voor 20 weken begeleiding ontvang je 50% van het subsidiebudget. Indienen tussen 3 juni 2024 en 17 september 2024. Deze subsidie vraag je aan het einde van de begeleidingsperiode aan.

Voordelen

Het doel van de regeling is beter opgeleid personeel dat beter voorbereid is op de arbeidsmarkt. Door een werk-, leer- of onderzoeksplaats te bieden aan een student, vergroot je de match tussen opleiding en arbeidsmarkt. Je hebt als werkgever vaak een goede manier om relatief goedkoop kennis te maken met potentiële nieuwe werkgevers en de inbreng van studenten wordt vaak als erg verfrissend ervaren door je medewerkers.

VOORWAARDEN

De regeling heeft verschillende voorwaarden, afhankelijk van de categorie van onderwijs. Lees op de site de voorwaarden of vraag onze gratis subsidieadviseur! 
Hierbij zijn er verschillende voorwaarden voor het praktijkonderwijs, VMBO, MBO, HBO en WO. Klik op deze link voor de extra voorwaarden per onderwijscategorie:

Meer weten? Neem contact met ons op!